sigla etcetering.com
 
FOCUS ON

MARKETING ONLINE
& COMUNICARE

CAMPANII ADWORDS

 
 
CE?
CUM?
CAT?
 

Ce reprezinta Google Adwords?


Campaniile Adwords reprezinta un produs oferit de Google pentru publicitate online. Cu ajutorul campaniilor Adwords iti poti crea propriile reclame online cu care sa ajungi la clientii vizati.

Google Adwords este un produs ce poate fi utilizat pentru promovarea afacerii tale, pentru vanzarea de produse si servicii, pentru cresterea traficului pentru site-ul tau.
Pentru a putea beneficia de acest serviciu este necesar sa deschizi un cont de Adwords. Conturile sunt gestionate online si iti ofera posibilitatea de a modifica, sterge sau opri in orice moment campaniile de anunturi. Din acest cont vei avea posibilitatea de a modifica orice doresti: setari, textul anuntului, bugetul, cuvintele cheie, etc.

Google ne ofera avantajul de a plati exact cat consumam neavand stabilita o suma minima. Alegi anuntul, setezi bugetul optim si urmaresti impactul avut pentru utilizatori.

Totul incepe cu o cautare!
Cand cineva cauta pe Google, acesta se uita la advertiserii Adwords si hotaraste cine o sa participe la licitatie. Daca unul sau mai multi advertisori liciteaza pe cuvinte cheie pe care Google le considera relevante pentru cautarea user-ului, licitatia va fi creata.

Cine poate participa la licitatii!
In functie de cuvintele cheie pentru care vor sa liciteze, advertisorii stabilesc bugetul si isi creaza grupurile de cuvinte pe care le vor asocia anuntului. Google va stabili in final cine intra in licitatie in functie de relevanta cuvintelor cheie, de CPC-ul (cost per click) maxim setat si bineinteles de anuntul setat pentru acel cuvant cheie.

Unde apare anuntul tau?
Daca ai intrat in licitatie, Google verifica 2 factori importanti pentru a stabili rangul tau: suma maxima setata la CPC si scorul tau de calitate. Cea mai buna combinatie dintre cei doi factori va obtine cea mai buna pozitie.

Rangul tau = CPC bid
(maximul CPC specificat pentru cuvantul cheie)
x Scorul de Calitate
(cat de relevant este anuntul tau pentru utilizator. Se masoara pe o scara de la 0 la 10)

Cat platesti?
Cel mai important este ca platesti doar daca anuntul tau a fost accesat. Suma va fi minimul licitatiei pentru pozitia castigata.

Pretul tau = Rangul persoanei de sub tine / Scorul de Calitate + 0.01 $

plic pentru mesajTrimite un mesaj:

  Nume  
  Email  
  Mesaj  
 


© Copyright 2013 ETCETERING